En sitten päässyt eilen illalla kuntosalille. Siipan rakas golf kesti sen verran pitkään, etten enää kertakaikkiaan jaksanut lähteä, kun lasten nukkumaanlaittokin alkoi olla ajankohtainen. Kypsyin siinä kuitenkin sen verran, että puoli kymmeneltä lähdin vielä iltakävelylle selvittelemään ajatuksia. Oli kyllä uskomatonta, että siihen aikaan illasta oli vielä 29 astetta lämmintä! päätin taivaltaa reippaasti kävellen, aina välillä teki mieli juosta, mutta jarruttelin ja pysyin kävelyvauhdissa.

Ajatuksia en saanut vielä selväksi. Olen yhä vakavammin alkanut harkita avioeroa. Yritin miettiä, että mikä meitä oikein pitää yhdessä, enkä keksinyt muuta kuin a) meidän ihanat yhteiset lapset, b) talovelka ja c) autolaina.  A:sta selviäisin, hoidan jo nyt käytännössä lasten kasvatuksen yksin, mutta B ja C ovat ongelma. Yksin minulla ei ole niihin varaa, ja jo pelkkä ajatus raha-asioiden setvimisestä saa minut voimaan pahoin. Mutta ei tämä näinkään voi jatkua, en voi koko elämääni tuhlata paremman ajan odottamiseen tekemättä asialle mitään. Siipalle olen asiasta puhunut, mutta hän ei ymmärrä näkökantaani ollenkaan. Miksipä ymmärtäisi, hyvähän hänen on tulla ja mennä mielensä mukaan toisia huomioimatta. Kolmetoista vuotta ollan yhdessä kuljettu ja monesta selvitty, mutta kai se raja jossakin tulee?

Tänään kävin salilla pikaisen treenin. Siellä oli jälleen hyvin, hyvin hiljaista. On se kyllä kumma, että en siellä yksin viihdy. Kaverin kanssa mennessä kaikki sujuu helpommin, vaikka kumpikin tekee omaa juttuaan eikä juoruilemaan ehdi. Kaveri vaan ei tahdo päästä/jaksaa lähteä silloin kun minä olisin menossa.

Olen nyt päättänyt mennä huomenna juoksemaan elämäni ensimmäisen kympin. Kilpasarjaan en edelleenkään uskaltaudu, henkilökohtainen tavoitteeni on vain alittaa 1h15min. Aika on ihan tuulesta temmattu! Ei perustu mihinkään, enkä ole mitään vertailuja taikka laskelmia tehnyt. Se vain tuntui sopivalta ajalta. Huomiseksi on luvattu juoksun kannalta siedettävää säätä. Ei helteitä, eikä vettäkään pitäisi sataa.

Mutta nyt nukkumaan, öitä!

ps. törmäsin netissä kehonkuvatestin. Melko lähelle osasin arvioida itseni.